jan-van-den-berg-begin-jaren

Oorsprong

De oorsprong van Bergtrac gaat terug naar 1983. In dit jaar richt Jan van den Berg zijn eigen landbouwmechanisatiebedrijf op onder de naam LMB Jan van den Berg in Boven-Leeuwen. En in 1984 volgt al snel een officiƫle inschrijving bij de KVK. Er worden diverse dealerschappen gesloten. Vanwege groei verhuisd het in 1986 naar Druten aan de Industrieweg 1. Op 6 september 1988 wordt hun zoon Gert-Jan geboren. Ook hij gaat al snel in het bedrijf werken, nadat hij zijn monteursopleiding heeft afgerond.

deutz-fahr-1-300x300

Deutz-Fahr dealerschap

In 1992 wordt het dealerschap met Deutz-Fahr tractoren en machines gesloten. Hiermee maakt het bedrijf een grote groei. In 1998 wordt er een servicepunt opgericht aan de groenstraat in Wijchen. Hiermee worden de klanten in deze regio makkelijker bediend. 

luchtfotos-11-08-065

Uitbreiding

Zeven jaar later wordt bij het pand in Druten een nieuwe loods van 1.190 m² gebouwd met daarin een constructiewerkplaats, een wasplaats en opslagruimte met hefbrug. In 2007 ontstaat er opnieuw ruimtegebrek en wordt er een open loods van 570 m² gebouwd voor opslag en voor de nieuwe vermogenstester.

showfoto-20-7--detail1

25-jarig bestaan

In 2009 wordt het 25 jarige bestaan van het bedrijf gevierd, vele klanten komen met tractoren die zij in het verleden bij het bedrijf gekocht hebben langs om zo een groots defilé te creëren. Een prachtig gebaar waar nog vaak aan terug gedacht wordt. 

uitbreiding-tuin-en-park

Nieuwbouw Tuin & Park

Eind 2021 is er 5 meter aan de achterste hal geplaats. Dit maakte het mogelijk een eigen opslag en werkplaats voor tuin- en parkmateriaal in te richten. Nu we extra ruimte hebben, kunnen we die werkzaamheden scheiden en verplaatsen. De oude werkplaats is nu helemaal voor landbouwmachines. Eind 2022 wordt de vestiging in Wijchen gesloten op verzoek van Dhr. Rutten. Hiermee komt een einde aan ons servicepunt. Vanzelfsprekend blijft iedereen van harte welkom bij ons in Druten.

49445-146467-rw41-fd-47

40-jarig bestaan & Overname

Na 40 jaar, geeft Jan het bedrijf in november 2023 over aan zijn zoon Gert-Jan en partner Nicolien.
Zij zetten de activiteiten verder voort onder de namen Bergtrac en Bergtuinmachines. Jan blijft op de achtergrond nog werkzaam binnen het bedrijf. Bergtrac richt zich volledig op de landbouwmachines, grondverzetmateriaal en heftrucks. Bergtuinmachines richt zich volledig op tuin- en park machines en gereedschap.

  • checkAl 40 jaar een vertrouwd
  • checkDealer service
  • checkAlle merken
  • checkRuime openingstijden