bigimg1

Al 40 jaar vertrouwd

Na bij een drietal landbouwmechanisatiebedrijven en bij het loonbedrijf van zijn vader gewerkt te hebben, begint Jan van den Berg (1956) op de eerste dag van 1984 samen met zijn vrouw Hannie een landbouwmechanisatiebedrijf in Boven-Leeuwen. Er wordt hard gewerkt. Jan repareert, verkoopt en houdt de boekhouding bij. Hannie neemt de telefoon aan, doet de boodschappen en zorgt dat alles netjes en schoon is. Al snel werken er 4 mensen bij het bedrijf. Het autopark bestaat uit twee serviceauto’s en een vrachtwagen.

smalimg2

Dealerschappen

Er worden dealerschappen gesloten met diverse merken.Omdat het pand uit z’n voegen barst wordt in 1986 met de Gemeente Druten overeenstemming bereikt om 8.500 m² grond op industrieterrein Westerhout (industrieweg 1 Druten) te kopen. Op dit terrein wordt een gebouw van 900 m² gebouwd met daarin een werkplaats, kantoren, kantine, magazijn en showroom met inpandige woning.

bigimg2

Nieuw bloed

Op 6 september 1988 wordt hun zoon Gert-Jan geboren. Medewerkers maken een groot spandoek met opschrift “en zoon”. Dit hangen ze op onder de naam Jan van den Berg die op het pand staat. 23 jaar later wordt dit echt een feit want dan komt Gert-Jan in de zaak werken. Hij heeft dan de 1e monteursopleiding afgerond en nog 2 jaar HBO gestudeerd.

bigimg21

Verdere groei

In 1992 wordt het dealerschap van Deutz-Fahr tractoren en machines binnen gehaald, hierdoor maakt het bedrijf een flinke groeispurt. Aan de Groenestraat in Wijchen wordt in 1998 een servicepunt geopend. Vanuit hier worden vele klanten uit deze regio bediend. Zeven jaar later wordt bij het pand in Druten een nieuwe loods van 1.190 m² gebouwd met daarin een constructiewerkplaats, een wasplaats en opslagruimte met hefbrug. In 2007 onstaat er opnieuw ruimtegebrek en wordt er een open loods van 570 m² gebouwd voor opslag en voor de nieuwe vemogenstester. 

placeholder

2009 tot heden

Op 3 januari 2009 wordt het 25 jarige bestaan van het bedrijf gevierd, vele klanten komen met tractoren die zij in het verleden bij het bedrijf gekocht hebben langs om zo een groots defilé te creëren. Een prachtig gebaar waar nog vaak aan terug gedacht wordt. Eind 2022 wordt de vestiging in Wijchen gesloten op verzoek van Dhr. Rutten. Op 23 november 2023 tijdens het 40-jarige jubileum, nemen Gert-Jan en Nicolien van den Berg het bedrijf over. Zij gaan verder onder de naam Bergtrac.

placeholder

Service en continuïteit

Service en continuïteit staan in ons hele bestaan nog steeds hoog in het vaandel. Dit is ook terug te vinden in de openingstijden, elke werkdag van 08.00 t/m 18.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 16.30 uur. Na deze openingstijden is er in overleg bijna altijd een monteur beschikbaar.
Vandaag de dag bestaat het team uit 14 enthousiaste en ervaren collega’s.

  • checkAl 40 jaar een vertrouwd
  • checkDealer service
  • checkAlle merken
  • checkRuime openingstijden